Notícia

Les Festes de Sant Raimon de Vilafranca se celebren durant dos caps de setmana aquest mes de gener

10 de gener de 2024

Les Festes de Sant Raimon de Vilafranca del Penedès se celebren del 19 al 28 de gener, concentrant l’activitat del programa en els cap de setmana. L’Agrupació de Raimons, organitzadors de les festes amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, han preparat un total de 25 actes per a totes les edats.

El programa s’ha presentat en roda de premsa, amb presència de la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, i de membres de l’Agrupació de Raimons que han assenyalat les principals novetats d’aquesta edició. Una nova pàgina web que recull tota la informació de les festes i el disseny de la imatge d’aquest any que ha realitzat Sandra Güell són les novetats més visibles. “Veureu que la imatge posa èmfasi en el capgròs Raimon, que es va realitzar el 2015 i al volem donar protagonisme perquè tothom el conegui”, ha explicat Raimon Bové. El programa inclou un total de 25 actes, vuit dels quals organitzats per altres entitats, en 15 emplaçaments diferents. Destaca l’oferta d’espectacles musicals, de diferents formats i estils, però també hi ha espai per al teatre, les activitats tradicionals o les adreçades al públic familiar i infantil. La regidora de Cultura destacava el caràcter participatiu d’unes festes “que recullen activitats de totes les entitats, i que tenen l’Agrupació de Raimons liderant l’organització des del 2018”. La presència d’espectacles de grups locals i comarcals és destacada, així com la gratuïtat de la majoria dels actes.

Hotel Cochambre, plat fort del primer cap de setmana
Les Festes de Sant Raimon 2024 arrencaran divendres 19 de gener, a les 19.30h, amb el llançament del castell de focs a la Plaça del Penedès. Al vespre, al Casal, hi haurà el Sopar del bitllet, un sopar complet per només 5€, i en acabar, concert amb Yesterdays, agrupació de músics penedesencs que ofereixen versions pop-rock de totes les èpoques. El mateix divendres a les 12 de la nit primera sessió de Vesprades dels Raimons al Forat del Pany, amb el concert de Minova. Amb lletres quotidianes i melodies enganxoses que prometen revolucionar novament l’escena pop catalana.

Dissabte 20 de gener hi haurà dos concerts a les 19h: amb la coral Cor Xamusia, a l’església de la Trinitat i amb Siona. L’agrupació de circ del Penedès Malabaring Brutal oferirà un espectacle a la plaça de Llorenç i Barba a les 20h, i a les 21h al teatre Cal Bolet s’hi podrà veure Projecte Mir, una obra heroica sobre l’Olèrdola de l’Edat Mitjana, a càrrec dels grups Arrel de Sant Miquel d’Olèrdola i El Folre de Sant Pere Molanta. El plat fort del primer dissabte de festes serà el concert d’Hotel Cochambre, un referent de las festes populars i son un dels grups més sol·licitats i contractats de Catalunya, a partir de les 23h al Casal de Vilafranca.

Diumenge 21 de gener torna Malabaring Brutal amb Cabaret d’hivern, a partir de les 12h a Cal Bolet. També al migdia, a la plaça del Penedès, hi haurà ballada de sardanes i a la tarda dues propostes musicals: ball amb Stres Band al Casal de Vilafranca i concert de la Camerata Penedès a l’Auditori M. Rosa Juncosa.

El segon cap de setmana s’inicia el 26 de gener amb el tradicional Tast Raïm-On a Cal Bolet, a partir de les 19h, que oferirà un maridatge de vins de la DO Penedès amb catànies Cudié. Les Vesprades dels Raimons porten la música de la banda vilafranquina Serak al bar Vermutet el Sisco, a les 19h, i a la mitjanit, Sergi Ramírez en concert al Forat del Pany. 

Dissabte 27 de gener a la tarda arriba la sessió de marionetes Mirant al cel amb la companyia de titelles de fil Marionetes Sol de Lavit. Es farà a la plaça de Sant Joan a partir de les 18h. També a la tarda, a la plaça de Santa Maria, concert de Dia previ, un projecte musical solidari que ofereix versions relaxades. A la nit, al Sam Casino, concert de Vintatx, un grup vilafranquí que ofereix peces musicals de finals del segle XX d’estils diversos. I al Casal, la Festa dels Raimons amb Sixtus, un grup musical osonenc, especialment centrat en versions de banda dels èxits de la música catalana.

Diumenge 28 de gener comença el dia amb el vermut electrònic de dj Totiako al parc del Tívoli, a partir de les 12h. A la tarda hi haurà ball amb el grup Rubens al Casal de Vilafranca i tancaran el programa de festes dos concerts a les 19h: havaneres a Cal Bolet, amb el grup Xató i concert de la Ludwig Band, un dels grups més prometedors de la nova escena catalana, a l’Auditori Rosa M. Juncosa.

Concurs d’IG i visites gratuïtes al Castell de Penyafort
Fins al 28 de gener es pot participar al concurs d’IG, publicant imatges de les festes a la xarxa i l’etiqueta #festessr24. Els premis són un sopar per a 2 persones a Cal Ton, 2 entrades per al teatre Cal Bolet i una visita per a dues persones a la Ruta Modernista de Vilafranca.
En col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, la visita a la casa natal de Sant Raimon, el Castell de Penyafort, es podrà visitar amb entrada gratuïta els diumenges 21 i 28 de gener, a les 10.30h. Cal fer reserva per telèfon i/o whatsapp al 669 287 539.

Imatge
RP FSR 2024